Een arts over essentiële oliën & frequenties

Margreet de Wolff | 11 mei 2017

We zijn zo gewend aan medicijnen, dat als die door een arts worden uitgeschreven dat we er vanuit gaan dat ze goed voor ons zijn. Op het moment dat het buiten deze kaders gaat denken we meer na. En dat nadenken is goed, dat zouden we altijd moeten doen.

Maar hoe zit dit nu met essentiële oliën? Dit is best een grote vraag. Er zitten veel kanten aan deze oliën. Oliën bestaan uit chemische bestanddelen, die niet in een laboratorium zijn gefabriceerd, maar door de natuur zelf. Lees daar meer over in een eerdere blog: ‘Hoe werkt zo’n essentiële olie?’. Medicijnen zijn oorspronkelijk nagemaakt vanuit structuren van planten die gebruikt werden om te genezen, daarna heeft het zich verder ontwikkeld verder weg van de planten en de natuur.

Oliën gaan veel verder

Met de oliën blijf je dicht bij de natuur. Dat ze kunnen werken op de manier van medicatie, kun je wel begrijpen. Maar oliën gaan veel verder. Ze werken veel dieper door. Ze zijn als het ware intelligent en werken niet overal in het lichaam hetzelfde, maar weten waar ze nodig zijn en gaan dan naar dat orgaan toe om daar orde op zaken te stellen.

Ik pik er nu één werking uit en dat is die van het herstellen van de frequenties.

Frequenties

Elk orgaan in je lichaam heeft een eigen frequentie en inmiddels kunnen die ook gemeten worden. Op die eigen frequentie werkt elk orgaan het beste. Op het moment dat een orgaan minder goed gaat functioneren, dus ziek wordt dan daalt de frequentie. Het orgaan raakt uit evenwicht

Elke olie heeft ook zijn eigen frequentie en zo past de enen olie beter bij een orgaan dan de andere. Hoe lager de frequentie van een orgaan, dan moet de frequentie van de olie ook lager zijn.

Hoe werkt dat?

Je kunt dat vergelijken met een orkest. Ieder instrument kan de centrale C laten horen. Toch zit in elk instrument, of de eigen stem een variatie van deze frequentie van deze toon eromheen. Toch horen we die als een C. Alle instrumenten kunnen die toon ook tegelijkertijd laten horen, en dan kun je zelfs de verschillende instrumenten in die toon herkennen. De instrumenten kunnen elkaar versterken hierin. Wat ook kan is dat er een instrument in de hoek staat en die gaat op een toon mee resoneren, niemand raakt het instrument aan, maar toch komt er geluid uit. Dat kan als een snaar gaat meetrillen op de klank van een ander instrument.

Zo is het ook met de essentiële oliën. Als een orgaan uit balans is dan laat de olie dit orgaan weer op zijn eigen frequentie mee resoneren en daarmee pakt het orgaan zijn frequentie weer op. En daarmee ook zijn functie en herstelt van ziekte. Ik vind dit fascinerend en erg mooi. Wat hebben we nog veel te ontdekken.

MegaHerz

Je kunt ook meten hoe het is met je frequentie in MegaHerz. Bij gezondheid heb je een frequentie van 62-68, zodra je verkouden bent is die gezakt naar 58, bij griep naar 57, bij kanker daalt deze naar 42 en je bent aan het sterven bij een frequentie van 25 MHz.

Essentiële oliën hebben een frequentie van tussen de 52-320 MHz. De lage frequenties corresponderen met je bewegingsapparaat: botten, spieren, pezen en banden en zijn voor deze organen geschikt. Je hersenen hebben hogere frequenties nodig. En wil je juist oliën spiritueel gebruiken dan heb je de hoogste frequenties nodig.

omgevingsfactoren

Om gebruik van deze frequenties te maken zijn oliën niet de enige bron. Ook voeding die je zelf vers klaarmaakt heeft een frequentie of gedroogde kruiden. Alles wat leeft heeft een frequentie. Voeding vanuit potten oid zijn zo bewerkt dat die alleen chemische voeding geven, er zit geen leven meer in en die hebben dan ook geen frequentie meer. Zoals voeding je frequentie kan verbeteren, kan koffie die juist weer verlagen. Normaal gesproken duurt het 3 dagen voordat je lichaam is bijgekomen van de koffie. Gebruik je essentiële oliën, dan is je lichaam direct weer herstelt.

In dit kader is het ook goed om na te denken over de omgeving waarin je zit. Hoeveel straling oftewel geluidsgolven zitten er om je heen? Een mobiele telefoon heeft ook voortdurend een frequentie om zich heen en in hoeverre verstoord dat onze organen?

Gedachten

Gedachten die je hebt beïnvloeden ook je frequentie. Positieve gedachten verhogen de frequentie en negatieve gedachten verlagen die. Ze hebben dit bij mensen gemeten. Het is zelfs zo dat dit niet alleen voor ons lichaam geldt, maar ook voor de oliën die je gebruikt. Denk je hier positief over dan versterkt dat de werking, lees frequentie, andersom is ook het geval. Dat komt omdat we met levende zaken te maken hebben. Dit is niet hetzelfde als het placebo effect bij medicatie. De medicatie verandert daardoor niet, hooguit reageert je lichaam op de gedachten en verhoogt die de frequentie.

“Zo heb je verschillende manieren om tot je eigen gezondheid bij te dragen. De sterkste zijn essentiële oliën, zij hebben de hoogste frequenties. “

heeft medicatie een frequentie?

In de reguliere gezondheidszorg is hier geen aandacht voor en kunnen we niet alles wat gebeurd verklaren, als dat zich niet aan statische wetten houdt. Daar wordt medicatie ingezet die in laboratoria worden gefabriceerd en dus niet levend zijn en geen frequentie hebben. Zij kunnen lang niet zoveel voor ons doen dan dat de natuur voor ons kan doen, omdat dat levend materiaal is. Leven past nu eenmaal beter bij leven.

Ben blij dat ik deze oliën tot mijn beschikking heb. Om mijn lijf gezond te houden en te ondersteunen in zijn eigen concert. En jij?

Wil je meer weten over essentiële oliën en hun werking?
Volg dan eens een workshop. Bekijk hier de agenda voor een workshop bij jou in de buurt.

Jasmijn Noot